A modem, a kapcsolódó szolgáltatások és az over-the-air frissítések mostantól az alapfelszereltség részei lesznek

2020. 07. 01.

A Ford rákapcsol a kommunikáló haszongépjárművek területén: a modem, a kapcsolódó szolgáltatások és az over-the-air frissítések mostantól az alapfelszereltség részei lesznek

2020. június 30. – A Ford haszongépjárműveinek döntő többsége immár alapváltozatban is képes az egymással és a külső rendszerekkel való kommunikációra. Ez javítja a termelékenységet, maximalizálja a hasznos időt, és a technológiai élvonalban biztosít helyet a vásárlók és vállalkozásaik számára.



A FordPass Connect modem mostantól a Ford haszongépjármű-palettájának hét legfontosabb termékében (egyebek mellett a Ford Transitban, a Transit Customban és a Rangerben) alapfelszerelés. A FordPass Connect kapcsolódó szolgáltatások egy sor távoli kényelmi és produktivitást növelő funkciót kínálnak a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás használatával. Ez a szolgáltatás az európai járműtulajdonosok számára mostantól ingyenes. 1 

A FordPass Connect over-the-air (OTA) szoftverfrissítéssel aktualizálható, így a haszongépjárművek lépést tarthatnak a legújabb technológiával, és vezeték nélkül frissíthetők új funkciókkal és minőségi fejlesztésekkel. 2

Az Őrző Üzemmód egy olyan új vagyonvédelmi rendszer, mely szintén a FordPass Pro applikációval kezelhető. Ez az első olyan új funkció, amit az OTA frissítéssel lehet aktiválni. 3 Ez a 2020 későbbi szakaszában megjelenő, magas színvonalú biztonsági rendszer valós időben figyeli majd a haszongépjárműveket, és azonnal riasztja a tulajdonosokat, ha bármilyen, a biztonságot vagy a vagyonvédelmet érintő eseményt észlel.

„Az összekapcsolódás az alapköve annak a küldetésünknek, hogy okos járműveket készítsünk egy okos világ számára. Nemrégiben készült el százezredik kommunikáló haszongépjárművünk, és számításaink szerint a következő három éven belül az egymilliomodikat is ki fogjuk szállítani,” mondta el Mark Harvey, a Ford Európa haszongépjármű mobilitási részlegének igazgatója. „Utat mutatunk egy sor innovatív kommunikáló járműfunkcióval, hogy az ügyfeleink könnyebben boldoguljanak – és nem számít, hogy ehhez milyen nehéz utat kell bejárnunk.” 4



FordPass Connect technológia

A FordPass Connect modem vezeték nélkül kapcsolja össze a Ford járműveket az internettel. Ezzel lehetővé válik, hogy a jármű OTA-frissítéseket kapjon, igénybe vegye az alkalmazásokon keresztül kommunikáló szolgáltatásokat (beleértve a FordPass Pro-t), illetve hogy összekapcsolódjon az olyan rendszerekkel, mint a Ford Telematika vagy a Ford Adatszolgáltatás.
 
 A korábban a Ford haszongépjármű-paletta modelljeihez extraként rendelhető FordPass Connect modem mostantól alapfelszerelés minden Ford Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect, Fiesta Van és Ranger modellben. A Transit Courier és a Tourneo Courier flottavásárlói csak egy kiegészítőként megvásárolható plug-in modem segítségével tudják majd igénybe venni a Ford telematika előfizetéses szolgáltatásait. 5


 A FordPass Connect modem előfizetés mostantól kezdve ingyenes Európában. 1 E folyamatos kapcsolódást biztosító járműtechnológia egyik fontos eleme a FordPass Pro okostelefonos alkalmazás használata. A tavaly bemutatott FordPass Pro alkalmazást a kisvállalkozások igényei alapján fejlesztették ki: használatával akár öt Ford haszongépjárművet is lehet menedzselni, megfigyelni és figyelemmel kísérni egyetlen telefonképernyőn. 

A nagyobb flottás ügyfelek számára a Ford Telematika és a Ford Adatszolgáltatás kínál lehetőséget egy olyan előfizetéses megoldásra, amivel menedzselhető a jármű hasznos ideje, fokozható a hatékonysága, hozzáférhetőek az adatai, és ezen felül egy külső flottamenedzsment-rendszerbe is integrálható a jármű.

Over-the-air frissítések

A rendszeres szoftverfrissítések segítségével biztosítható, hogy a jármű rendszerei és komponensei megfelelő biztonsággal és megfelelő teljesítménnyel működjenek.

Az OTA-frissítések segítségével mostantól a Ford úgy tud haszongépjármű-vásárlói számára új funkciókat és minőségi fejlesztéseket biztosítani, hogy azok zökkenőmentesen és észrevétlenül, már elkészültükkel egyidőben megjelennek az autóban, és ehhez nem szükséges ellátogatni egy márkakereskedésbe vagy márkaszervizbe. 

FordPass Pro Őrző Üzemmód

Az Őrző Üzemmód egy olyan emelt szintű vagyonvédelmi rendszer, amit a FordPass Pro applikációval lehet kezelni. A valós idejű megfigyelés révén azonnal riaszthatók a sofőrök, a tulajdonosok, az operátorok és a kisflotta-menedzserek, ha veszélyhelyzetbe kerül a jármű. 

Ha aktiválták – például hétvégén vagy munka után –, az Őrző Üzemmód érzékeli, ha valaki beszáll a járműbe, kinyitja a motorháztetőt vagy elindítja a motort, és ezzel egyidejűleg azonnal üzenetet küld a tulajdonos okostelefonjára. A rendszer ezen felül biztonságot nyújt a kulcs elvesztése vagy klónozása esetén is, és jelzi, ha a járművet kinyitják vagy kulcs segítségével elindítják; ezt egy hagyományos járműriasztó nem is lenne képes észlelni.

Az Őrző Üzemmód szolgáltatást még idén bemutatják a FordPass Pro-t használó európai haszongépjármű-vásárlóknak, és ez lesz az első OTA-frissítéssel aktiválódó új funkció.



AppLink: vezetés közben is könnyen használható alkalmazásokA Ford együttműködött piacvezető online szolgáltatásokkal, hogy vásárlói vezetés közben is használhassák a munka hatékonyságát javító okostelefonos alkalmazásaikat. A Ford AppLink-kel kiegészített SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy biztonságosan és kényelmesen, a jármű nagyméretű érintőképernyőjét vagy a beszédvezérlést használva kezeljék okostelefonos applikációkat. 6

Amellett, hogy támogatja az Apple CarPlay és Android Auto működését, a SYNC 3 mostantól vezeték nélküli, Bluetooth okostelefon-applikáció kapcsolódást is biztosít az AppLink-hez. A már fennálló AppLink-partnerek között számos népszerű navigációs szolgáltató is megtalálható, így a what3words, a Waze és a Sygic Truck Navigation; a Cisco Webex segítségével pedig a sofőrök bárhonnan kapcsolatba léphetnek kollégáikkal és ügyfeleikkel.

Az AppLink-család legújabb tagja a Braintoss. Ez az alkalmazás azzal javítja a munka hatékonyságát, hogy segítségével a sofőrök menet közben tudják rendezni gondolataikat. Ebben egyebek mellett egy beszédjegyzetelő funkció segít, amivel a leiratok közvetlenül elküldhetők e-mailben, vagy betölthetők egy feladatszervező alkalmazásba.



Vezető szerep a haszongépjárművek piacán

A Ford továbbra is Európa első számú haszongépjármű-márkája, 2020 első negyedévében 15 százalékosra növekedett piaci részesedéssel. 7 A Ford 2019-ben mutatta be a Transit és a Transit Custom áruszállítók új, elektromos hajtású és kommunikáló generációját, ami segít a vállalkozóknak hatékonyabban működni a modern üzleti környezetben. A Transit Custom Hybrid modellsorozat – benne a Transit Custom Plug-In Hybrid és az EcoBlue Hybrid modellekkel – elnyerte az 2020-as Év Haszongépjárműve címet.


Időpontfoglalás


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autócentrum Szabó Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autócentrum Szabó Kft