Új E-Transit Custom

2022. 05. 20.

Íme az elektromosítás új, izgalmas állomása: a Ford Pro bemutatja a vadonatúj, tisztán elektromos hajtású E-Transit Custom modellt

2022. május 9. – A Ford újabb jelentős állomáshoz érkezett az elektromos hajtások bevezetésében: a Ford Pro ma bemutatta a vadonatúj, tisztán elektromos hajtású E-Transit Custom modellt.

Röviddel azután, hogy idén márciusban megkezdődött az elektromos E-Transit gyártása (elsőként abból a négy, tisztán elektromos hajtású haszonjárműből, amelyeket 2024-ig vezet be a Ford Pro), már itt is van az E-Transit Custom, amit arra terveztek, hogy új mércét állítson az európai egytonnás áruszállítók szegmensében, és hasznos segítségére legyen a vállalatoknak, hogy egyszerűen válthassanak elektromos járműflottákra.

E-Transit Custom

Az európai piac legkelendőbb haszonjármű-családjának1,2 legújabb, tisztán elektromos hajtású modelljét az alapoktól tervezték újra, hogy tökéletesen beleilleszkedjen a Ford Pro termelékenységfokozó, értéknövelő szolgáltatásainak rendszerébe. A Ford Pro megoldásai egyesítik a haszonjárművek számára kifejlesztett szoftveres, töltési, szerviz- és finanszírozási lehetőségeket, egyetlen átfogó platformot kínálva az ügyfeleknek járműveik üzemidejének növelésére és működési költségeik csökkentésére. 

A Ford Pro elektromos modellkínálatának legújabb tagja fontos szerepet játszik majd abban, hogy európai tevékenységeiben a Ford 2035-re elérje a karbonsemlegességet, és teljes járműértékesítésében elérje a zéró károsanyag-kibocsátást.

Az E-Transit Custom vásárlóinak nem kell kompromisszumokat kötniük, hiszen az autó akár 380 km hatótávolságot3, egyenáramú gyorstöltési lehetőséget és teljes értékű vontatási képességet kínál – nem beszélve új, dinamikus stílusáról. Ráadásul az új modell kifinomult konnektivitásával és az ebből adódó folyamatos kapcsolattartással a Ford Pro még magasabb szintre emeli a flották produktivitását.

Ford Pro elektromos modellkínálat

“Igazi vízválasztó ez az európai haszonjármű-flották üzemeltetőinek, a Ford Pro számára pedig egy újabb hatalmas eredmény,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro Europe igazgatója. „A kontinens legkelendőbb áruszállítója immár tisztán elektromos hajtással működik, és – a Ford Pro egyedülálló, egyetlen helyen elérhető produktivitás-fokozó szolgáltatásainak köszönhetően – szinte felbecsülhetetlenek azok az előnyök, amit ez az autó jelent majd az európai üzleti életben.”

Mindig rendelkezésre álló elektromos áramforrás

Az E-Transit Custom használati értékét nagyban növelik azok a fejlesztések, amelyek az áruszállítók felhasználóinak visszajelzései alapján születtek; ilyen például a ProPower Onboard rendszer, aminek segítségével a jármű áramforrásként is használható az elektromos kéziszerszámok, a világítótestek és egyéb eszközök működtetéséhez.

Bár külső megjelenése rendkívül látványos, az E-Transit Custom kemény munkagép, és minden vállalat büszke lehet arra, hogy egy ilyen megbízható munkatársra lelt. Kiegyensúlyozott arányaival, magabiztos kiállásával és teljes egészében LED-technológiájú világításával az autó új, karakteres dizájn-irányzatot vezet be az egytonnás szegmensben.

E-Transit Custom-Ford-Pro

A Ford nemrégiben jelentette be, hogy a Transit kínálatában hamarosan négy új, tisztán elektromos hajtású modell jelenik meg: a Transit Custom és a Transit Courier áruszállítók, illetve a Tourneo Custom és a Tourneo Courier személyszállítók.

Az elektromos E-Transit Custom gyártása 2023 második felében kezdődik, és az új modell érkeztével a Transit Custom európai kínálata minden eddiginél sokszínűbbé válik majd. További részletek idén szeptemberben várhatók az autóról.

A Transit Custom összes változatát a Ford törökországi vegyesvállalata, a Ford Otosan készíti majd a Kocaeli üzemben, a Transit európai gyártási központjában, amit (mint a Ford Otosan egy korábbi közleményéből kiderült ), 2 milliárd eurós beruházással készítettek fel erre a feladatra. A Ford ambiciózus járművillamosítási tervének támogatására a Ford, az SK On Co., Ltd. és a Koç Holding  szándéknyilatkozatot írtak alá Európa egyik legnagyobb, haszonjármű-akkumulátorokat gyártó üzemének felépítéséről. A termelés az évtized közepén indulhat, és az éves kapacitás elérheti 30-45 gigawattórát.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autócentrum Szabó Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autócentrum Szabó Kft