Elektromos hajtású SuperVan és Very Gay Raptor modellek

2022. 06. 27.

Az elektromos hajtású SuperVan modellel és a Very Gay Raptorral a Ford még tovább tágítja a teljesítmény és befogadás határait

GOODWOOD, Egyesült Királyság, 2022. június 21. – A piacvezető Ford haszonjárművek Ford Performance-fejlesztésű, iránymutató változatai készen állnak arra, hogy június 23-26. között lenyűgözzék a Goodwood Festival of Speed látogatóit.

Az angliai Chichesterben megrendezett világhírű eseményen lesz látható először a a vállalat első, tisztán elektromos hajtású SuperVan modellje, a vadonatúj Ford Pro Electric SuperVan, és az új generációs Ranger Raptor dinamikus bemutatójára is itt kerül majd sor.

Ford Pro Electric SuperVan

A vadonatúj Ranger Raptor egyik példánya Very Gay Raptor (Nagyon Meleg Raptor) fényezéssel lesz látható, hogy a vállalat ezzel is hangsúlyozza az LMBTQ+ közösség támogatását.

Az egyedi gyártású Ford Pro Electric SuperVan modellt a nemrégiben bemutatott E-Transit Customihlette; ez utóbbi kevéssel az E-Transit 2 bemutatása után jelent meg, Európa legkelendőbb áruszállítója elektromos utódjaként, és egyikeként annak a négy, tisztán elektromos hajtású haszonjárműnek, amelyeket a Ford Pro 2024-ig vezet be az európai piacokon.

Az új SuperVan a hegyi futamokon és a rendezvény központi helyszínén is látható lesz. Az autót azért fejlesztette ki a Ford, hogy érzékletesen szemléltesse a teljesítmény és a produktivitás új határait, és felpörgesse az elektromos Ford Pro termékek új generációjával megvalósítható konnektivitást. Június 23-án a márka izgalmas részleteket tesz majd közzé vadonatúj elektromos szemléltető autójáról, amely a legújabb modell a nagy teljesítményű haszonjárművek több mint 50 éves múltra visszatekintő SuperVan-sorozatából.

“A Ford SuperVan modellek már 1971 óta szemléltetik, milyen lehetőségeket rejt a Transit, és hogy milyen mértékben tágíthatók a teljesítmény határai,” nyilatkozta Mark Rushbrook, Ford Performance Motorsports igazgatója. “Az E-Transit Custom elektromos hajtásláncával és fejlett konnektivitásával az új Ford Pro Electric SuperVan egy egészen új korszakra nyit kaput.”

A Ford Performance sokszínű innovációját bizonyítja az új generációs Ranger Raptor is, amelynek dinamikus bemutatóját Goodwoodban rendezi meg a Ford. A látogatók a hegyi futamok között, a kemény off-road pályán is megcsodálhatják majd a 288 lóerős, 491 Nm forgatónyomatékú3, kettős turbótöltésű, 3,0 literes V6-os EcoBoost motorral hajtott autót.

Az először egy idén megosztott, lenyűgöző videóban feltűnt, második generációs Ranger Raptor közúton és terepen egyaránt minden eddiginél komolyabb teljesítményt kínál, ami többek közt a pozícióérzékelő FOXÒLive Valve lengéscsillapítóknak köszönhető, illetve az üzemmódválasztónak, amelynek hét fokozata között ugyanúgy megtalálhatók az aszfaltra való üzemmódok, mint a sziklás terephez kifejlesztett beállítás4. A fejlett konnektivitásról a Ford új generációs SYNC 4A® rendszere gondoskodik5, ami a 12 colos központi érintőképernyőn keresztül is kezelhető.

Very Gay Raptor a Kemény Beszélgetések sorozathoz

Amellett, hogy megcsillogtatja képességeit a hegyi futamon és az off-road pályán, a Ranger Raptor a diszkrimináció elleni küzdelemben is megjelenik, hiszen az autó a Ford új ‘Kemény Beszélgetések’ című sorozatának helyszíni beszélgetésében is feltűnik majd. A vitát – ami arról szól, hogyan támogathatja az autóipar az LMBTQ+ közösséget és az elfogadás kultúráját – a walesi rögbi-legenda, Gareth Thomas vezeti majd, aki a profi rögbiszövetség első nyíltan meleg játékosa.

Az eredeti Very Gay Raptort még 2021-ben mutatta be a Ford, hogy legkeményebb modellje révén álljon ki az online diszkrimináció ellen, miután egy közösségimédia-poszt alatt bántó kommentek jelentek meg az LMBTQ+ közösségről.

A Ford Ranger Raptor új stílusát csillogó aranyszínű fényezéssel alapozták meg, amit szivárványszínű mintával és egy rózsaszín szívvel egészítettek ki; az autó kifejezetten pozitív visszhangot keltett a közösségi oldalakon, ezért a Ford két ilyen járművet is készített, egyet az Egyesült Királyságban, egy másikat pedig Németországban.

A Digit feltűnik a Future Lab rendezvényen

A Ford az is megmutatja Goodwoodban, hogyan integrálható a fejlett robotika és az önvezető technológia a Ford Pro termékekbe és szolgáltatásokba úgy, hogy ez hatékonyabbá és gazdaságosabbá tegye a haszonjárművek vásárlói számára a raktári munkát és a szállítást. A vállalat a rendezvény Future Lab részlegében mutatja be az Agility Robotics által kifejlesztett Digit robotot.

A karokkal és lábakkal kialakított Digit robotot arra tervezték, hogy emberekkel dolgozzon együtt, emberek számára kialakított munkakörnyezetben. 2020-ban a Ford vásárolt elsőként ilyen robotot, hogy megvizsgálja, milyen lehetőségeket kínál egy ilyen robot a raktáron belüli logisztikában és a kiszállítás utolsó 15 méterének megoldásában, illetve a hálózathoz csatlakozó Ford Pro járművekkel való kommunikációban.

Az autógyár intenzíven kutatja az önvezető árukiszállítás jövőjét; erre szolgál a 2021-ben útjára indított Ford Önvezetési Kutatási Program. Ennek részeként a Ford együttműködött a futárszolgáltatásra szakosodott Evri céggel, és úgy építettek át egy Transitot, hogy abban láthatatlan legyen az autó sofőrje, majd megfigyelték, hogyan viszonyulnak a gyalogosok és a vállalkozások egy vezető nélküli járműhöz.

A TFZ-P1 az új GRID™ Legends versenyfényezéssel lép színre

A Team Fordzilla csapat TFZ-P1 versenygépe június 23-tól szerepelni fog a GRID™ Legends játékban; ez alkalomból a Ford kiállítja az autó életnagyságú változatát a goodwoodi Go Electric standon, méghozzá pontosan azzal a speciális fényezéssel, ahogyan a képernyőn is látható lesz.

A kiállított gép különlegessége, hogy a cockpitjébe épített szimulátor révén a látogatók egyszerre tapasztalhatják meg a fizikai és virtuális valóságot.

Az először a 2020-as Gamescom rendezvényen bemutatott TFZ-P1 volt az első olyan virtuális versenyautó, amit egy autógyár tervezői a gamerekkel közösen alkottak meg. A Ford esport-versenycsapata, a Team Fordzilla alig három hónappal később már el is készítette a jármű valós méretű prototípusát.

A TFZ-P1 ingyen letölthető tartalomként (DLC) érhető el a GRID™Legends játk Trackday Hypercars géposztályában.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autócentrum Szabó Kft

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Autócentrum Szabó Kft