Tarol az európai haszongépjármű piacon a Ford

2013. 11. 19.

A Ford az elmúlt tizenegy év eddigi legmagasabb piaci részesedését érte el a közepes haszonjárművek európai piacán: a vállalat négypercenként értékesít egy közepes haszonjárművet. 2013 első kilenc hónapjában a Ford a piac legjobb, 14,3 százalékos részesedését érte el a szegmensben, ami 106.800 darab Transit és Transit Custom értékesítését jelenti. A 2013-as ’Év Haszongépjárműve’ címet elnyert Transit Custom az első a Ford vadonatúj Transit modellcsaládjában, mostantól a 2014-es ’Év Haszongépjárműve’ címet megszerző Transit Connect is megrendelhető, 2014-től pedig megjelenik a Transit Courier és a 2 tonnás Transit is.

A Ford a 2013-as év első kilenc hónapjában az elmúlt több mint tíz esztendő legmagasabb részesedését érte el a közepes haszonjárművek európai piacán: a vállalat 106.800 darab Transit és Transit Custom modellt* értékesített, ami azt jelenti, hogy négypercenként talált gazdára egy új közepes haszonjármű. Az új Transit Custom – a 2013-as Év Haszonjárműve – a növekvő eladások éllovasa, hiszen ez év szeptemberéig több mint 24.500 darab kelt el belőle. A Ford részesedése a szegmens értékesítési eredményeiből a Transit és a Transit Custom révén szeptemberre 14,3 százalékra nőtt, ami 1,4 százalékpontos javulást jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, és a legmagasabb értékesítési eredmény 2002 óta**.

“A Transit Custom egy remek kiállású haszonjármű, ami keményen dolgozik, gazdaságosan fenntartható és személyautós vezetési élményt kínál.” – mutat rá Kevin Griffin, a Ford Európa haszonjárművekért felelős értékesítési- és marketing-igazgatója. “Az autó pályafutása egy díj elnyerésével indult, és ez a siker a Ford márkakereskedésekben is folytatódik.”
Szeptember hónapban a Ford részesedése a közepes haszonjárművek szegmensében – az 1 és 2 tonnásoktól kezdve egészen a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművekig – elérte a 16,8 százalékot, ami 1,1 százalékpontos növekedést jelent a tavalyi eredményhez képest; 2001 óta ez a vállalat legmagasabb szeptemberi piaci részesedése. A 2012 végén bemutatott 1 tonnás Transit Custom az első a Ford vadonatúj, új generációs Transit modellcsaládjában, ami 24 hónapon belül teljes egészében megjelenik a piacon. A második modell, a 0,6-1 tonnás terhelhetőséggel érkező Transit Connect gyártása már megkezdődött, és nemrégiben megkapta a 2014-es ’Év Haszonjárműve’ díjat is. Szeptember végéig mintegy 2000 megrendelés futott be a Transit Connect modellre, még mielőtt az autó megjelent volna a Ford-szalonokban.

“A 2 tonnás Transit és a kompakt Transit Courier 2014-től egészíti ki minden idők legerősebb Transit haszonjármű-családját, és biztosak vagyunk benne, hogy a magabiztos kezdést lelkesítő folytatás követi majd.” – teszi hozzá Griffin.

A Ford haszongépjármű portfoliója, amelynek tagja a 2013-as ’Év Pickupja’ címet megnyert Ranger is, idehaza is elképesztő sikernek örvend: az év első kilenc hónapját tekintve a márka 14,9%-os piaci részesedésel állt első helyen a haszongéprjámű piacon, ám ha csak a kis- és közepes haszongéprjámű piacot vizsgáljuk, a gyártó részesedése elérte a 20,8%-ot.

* A Ford 19 hagyományos európai piacán (Ausztria, Belgium, Nagy-Britannia, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Svédország és Svájc).
** A Polk intézet regisztrációs adatainak alapján

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autócentrum Szabó Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autócentrum Szabó Kft