Több, mint 12 millió Ford Focus talált gazdára

a modell első bemutatása óta

2014. 01. 10.

Az elmúlt két évben a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Ford Focus-ból az első generáció 1998-as bemutatása óta több, mint 12 millió darab kelt el világszerte, ebből 6,9 millió Európában. Kontinensünkön, ahol a napokban gurult le a gyártósorról a legújabb generációs Focus európai változatának egymilliomodik példánya, a 90 másodpercenként készül el egy darab a modellből.

A Focus, a Ford népszerű kompaktja mára a világ legkelendőbb autójává vált. A Ford Európa németországi, Saarlous-i gyártóüzemében nemrégiben elkészült a jelenlegi Focus-generáció egymilliomodik példánya - egy a két egymást követő évben is az ’Év Motorja’ címet megszerzett 1.0 literes EcoBoost motorral hajtott, ferdehátú változat. A Ford emellett még az oroszországi Szentpétervár közelében működő Ford Sollers üzemben is gyártja a Focus modellt, az itt gyártott autók a helyi piacra készülnek.

“A Focus egy élvezetesen vezethető családi autó, amelynek sokoldalúsága hihetetlenül sok vásárló tetszését elnyerte már.” – mutat rá Bob Samardzich, a Ford Európa általános vezérigazgató-helyettese. „Tavaly mutattuk be a nulla károsanyag-kibocsátású Focus Electric változatot, teljessé téve ezzel a Focus-termékpalettát, amelyen a 250 lóerős Focus ST is szerepel.”

A Ford tervei szerint még ebben a hónapban megjelenik a 2012-es és 2013-as Év Motorja címet elnyert erőforrással felszerelt Focus 1.0 EcoBoost modell új változata, ez lesz Európa első, 99 g/km CO2-kibocsátású* benzinmotoros családi autója.

A Focus olyan innovatív technológiákkal szerelhető fel, mint az Aktív Parkolóasszisztens, ami ultrahangos érzékelőkkel méri fel a megfelelő méretű parkolóhelyeket, és automatikusan bekormányozza oda az autót, miközben a vezetőnek csak a sebességváltót, a gázpedált és a kuplungot kell kezelnie; vagy az Active City Stop, ami másodpercenként ötvenszer szkenneli be az autó előtti útszakaszt, hogy 15 km/órás sebesség alatt megakadályozza a ráfutásos ütközéseket, 30 km/órás sebességig pedig jelentős mértékben csökkentse azok súlyosságát.

Ha az autó mégis karambolozik, a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített Ford SYNC közvetlen kapcsolatot teremt az utasok és a helyi mentőszolgálat operátora között.

“A Ford-vásárlók visszajelzései alapján elmondható, hogy hasznosnak tartják a Ford intelligens technológiáit, és sokra értékelik autóink biztonságát, sportos jellegét, stílusát és kényelmét.” - teszi hozzá Samardzich.

A Ford 1998-ban mutatta be a mára a világ legnépszerűbb autójává vált Focus első generáciját, azóta vállalat közel 6,9 millió darabot értékesített a modellből az európai piacon, világszerte pedig összesen több mint 12 millió Focus kelt el.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Autócentrum Szabó Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autócentrum Szabó Kft


Vélemények