2015-ben, immár hatodszor piacvezető a Ford

2016. 01. 08.
Továbbra is a Ford a legnépszerűbb autómárka Magyarországon: az autógyártónak 2015-ben a piaci növekedés közel 13 %-os növekedési ütemét megközelítő mértékben sikerült növelnie magyarországi új autó értékesítéseit, aminek révén közel 12300 darabbal, 12,2 % piaci részesedéssel az elmúlt hét évben hatodszor lett piacvezető a magyarországi összesített személyautó- és haszongépjármű piacon, 2000 darabbal előzve meg a második helyezettet.

A személyautó- és haszongépjármű piacot külön-külön vizsgálva személyautóból a tavalyival közel azonos számú, 7576 darab új autó értékesítésével, közel 10%-os piaci részesedést elérve a harmadik, a haszonjárművek piacán több mint 4600 db új autó értékesítésével, a tavalyi számokat 1300 darabbal túlszárnyalva 26%-os piaci részesedéssel az első helyen végzett a Ford. A márka főként a kishaszonjármű szegmensben kiválóan, az iparági átlagnál sokkal jobban teljesített. A közel 10%-al növekvő kishaszongépjármű piacon a Ford rendkívüli sikereket könyvelhetett el, az eladások 38 százalékponttal növekedtek.

Amint Szamosi Viktor, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta, a nem mindennapi siker több tényezőre vezethető vissza. Ezek között kiemelten fontos a Ford kiemelkedő minőségű és versenyképes árú megújult modellportfóliója, ezen belül is a tavaly 50. éves jubileumát ünneplő Transit modellcsalád és a Ranger rendkívüli népszerűsége épp úgy, mint az NHP program lehetőségeit maximálisan kihasználó, márkakereskedői hálózat és az importőr összehangolt munkájának köszönhetően rendkívül sikeres haszonjármű értékesítési és Falubusz program, melynek keretében 302 db gépjármű talált gazdára.

„KKV és flotta partnereink számára rendkívül fontos, hogy márkakereskedői hálózatunkban megbízható üzleti partnerre találnak, a márkakereskedésekben dolgozó értékesítési és szerviz szakembereink részéről évről évre folyamatos minőségi kiszolgálást tapasztalhatnak. Ezúton szeretném megköszönni a Ford-ot választó ügyfeleink bizalmát, amire ahogyan eddig is, a jövőben is igyekszünk majd rászolgálni.” – mondja hozzá Szamosi Viktor.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrisebb akciók Autócentrum Szabó Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autócentrum Szabó KftVélemények