Ford-jelentét a Rally Világbajnokságon

2018. 01. 15.

A Ford Motor Company bejelentette, hogy nagyobb mértékű pénzügyi és műszaki támogatást nyújt régi motorsport-partnerének, az M-Sport csapatnak, amely 2017-ben mind az egyéni, mind a gyártói címeket megszerezte a FIA Rally Világbajnokságon (WRC) az EcoBoost-motoros Ford Fiesta WRC versenyautóval.

A világ egyik legeredményesebb autóversenyzőjének tartott, és ezért a Brit Birodalom Rendjének tisztjéül választott Malcolm Wilson vezetésével működő, az angliai Dovenby Hallban működő M-Sport Ford World Rally Team csapat 2018-tól kezdve értékes technikai támogatásra is számíthat a globális Ford Performance részlegtől, amit Mark Rushbrook, a globális motorsport-tevékenységekért felelős igazgató irányít.

A Ford a 2017-ben nyújtott műszaki és pénzügyi hozzájárulások után immár még nagyobb befektetésekkel támogatja az M-Sport Ford World Rally Team munkáját, hogy a csapat a 2018-as WRC-szezonban – és természetesen a későbbiekben is – ütőképes maradjon.



A Ford határozottabb támogatása fontos szerepet játszik abban, hogy az M-Sport megtarthatta a 2017-es FIA WRC egyéni bajnokát, Sébastien Ogiert. Ő és a feltörekvő tehetség, Elfyn Evans a csapat kulcsfigurái, akik navigátoraikkal, Julien Ingrassiával és Daniel Barrittal 2018-ban is rajthoz állnak majd a Ford Fiesta WRC-vel.

“A Ford és az M-Sport 20 éves együttműködése már a rallysport minden szintjén páratlan sikereket eredményezett, amelyekre nagyon büszkék vagyunk; emellett pedig világszerte megalapozta a Fiesta hírnevét a rallyversenyzők körében,” nyilatkozta Rushbrook. “Tavaly a vadonatúj Fiesta kifejlesztésével támogattuk az M-Sportot, és az autó bajnoki címeket szerzett a csapatnak. Már izgatottan várjuk, hogy 2018-ban még komolyabban segíthessük a munkájukat.”



A Ford már 1997 óta folyamatosan az M-Sport partnere. A Ford által kiválasztott rally-specialistaként az M-Sport gyártja a Ford versenyautókat a rally több géposztálya számára is, a FIA R2-től kezdve egészen a sportág csúcsát jelentő WRC-ig. A világon jelenleg több mint 400 darab, az M-Sport által fejlesztett Ford Fiesta versenyez a rallysportban.

“Az évek során mindig élvezhettük a Forddal való együttműködés fantasztikus előnyeit, most pedig hatalmas örömmel tölt el minket, hogy a márka 2018-ban még nagyobb mérvű támogatással segít nekünk megvédeni a világbajnoki címünket,” mondta el Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója.

“Sébastien és Elfyn részvételével újra ütős gárdával léphetünk pályára, a magasabb szintű műszaki támogatás pedig lehetővé teszi a Ford Fiesta WRC sikeres továbbfejlesztését. A verseny szorosabbnak ígérkezik, mint valaha, de biztos vagyok benne, hogy együttes erővel és partnereink támogatásával ugyanazt a remek teljesítményt nyújtjuk majd, ami már 2017-ben is diadalra vitt minket.”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

A Ford 1,6 literes EcoBoost benzinmotorjával hajtott Ford Fiesta WRC rallyautó a vadonatúj Fiestára épül, amely már Európa-szerte kapható, és a kínálatban ugyanúgy szerepel a stílusos Fiesta Titanium, mint a Ford Performance izomautói által inspirált Fiesta ST-Line és a gazdag felszereltségű Fiesta Vignale. A 200 lóerős, 1,5 literes EcoBoost motorral felszerelt és válaszható üzemmódokkal vezethető vadonatúj Fiesta ST 2018-ban már kapható lesz a márkakereskedésekben.



Forrás: Ford Sajtószoba




Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Autócentrum Szabó Kft

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Autócentrum Szabó Kft